Masszázs


masszázs

masszázs

ÚJDONSÁG: Lávaköves masszázs, Zsírégető - cellulit masszázs

Ha volt már része a masszázs élményében, akkor tudja milyen csodálatos közérzetet teremt.
Aki még nem tapasztalta jótékony hatásait, itt az ideje, hogy kipróbálja!

A masszázs definíciója és jótékony hatásai:
A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger, melyre kialakuló
válaszreakció a fizikai gyógyulás. Az ember testét érő manuális mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve befolyásolják a sejtek és szövetek működését, elsősorban lokálisan (nedvkeringés, izomtónus), de távoli a szervekben is (zsigerek, központi idegrendszer).

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. Az általános orvosokat 90%-ban olyan stresszhez kapcsolódó panaszok miatt keresik fel, mint a fej-, hát- és nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió, ingerlékenység, harag, magas vérnyomás, kimerültség stb.
A masszázs terápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

A masszázs terápia segít tudatosítani a testben önkéntelenül fenntartott feszültségeket. Minél inkább tudatosodnak a test reakciói, annál gyakrabban fogja időben felismerni a feszültségek kialakulását, és így tudatosan megszabadulhat azoktól, még mielőtt kifejthetnék káros hatásukat a szervezetre.

A különböző masszázsfajtákről bővebben:

Mauri masszázs

A MA-URI egy ősi közvetítő eszköz modern kifejeződése, melynek középpontjában az egészség és a gyógyítás, az önfejlesztés és a személyes gyarapodás áll. Bemutatója és 1990-es névadója Hemi Hoani Fox, aki Katja Fox-szal karöltve a MA-URI Intézetben azóta is e közvetítő eszköz (médium) új ösvényeit, útvonalait és mélyebb jelentéseit fedi fel. A MA-URI gyökerei az ősi polinéz alapokig nyúlnak vissza, melyek az élet dinamikus és kreatív megközelítésére összpontosítanak, ahol kifejlesztetted azon képességeket, hogy életed minden területét magad irányítsd. A Hawaii Lomi-Lomi Nui alaptáncának mozdulatait felhasználva segíti a test és az elme közötti energiaáramlást. A mozgások szándék és a légzés erejét felerősíti az, hogy a maori fókusz a cselekvésre és hatékonyságra irányul, új jelentést kölcsönözve a mozgásnak nem csak a fizikai testen belül, hanem a hiedelmekben, emlékekben, érzelmekben, a kapcsolatokban, üzleti és munkahelyi helyzetekben is. Tekintetbe véve néhány modern tényezőt és kulturális különbséget, bizonyos technikákat és megközelítéseket kiválogattunk és finomítottunk. Hasonlóképpen, az Oktatási Programban szereplő módszerek és megközelítések az ősi elvek mai világhoz illő átdolgozását tükrözik.

Svédmasszázs


A svédmasszázs a legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Eredeti formája ötvözi a masszázst és a testgyakorlatokat. Simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatsoraival felfrissíti a szervezetet. Fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. Fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent -stresszes fejfájás-, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nemhasználatos izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Feladata: Az egészség megőrzése (mozgásrendszer), betegségek megelőzése, a szervezet karbantartása. A bőr, az izmok megdolgozása, izomcsomók, letapadások, izomfájdalmak enyhítése, vagy megszüntetése, frissítésre- fogyasztásra, lazításra alkalmazható.

Talpmasszázs


A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést. A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul. A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

Nyirokmasszázs

Lymphatikus nyirokmasszázs a kötőszöveti ödémák eltávolítását szolgálja.

La Silhouette Spa & Szépségszalon    |   1083 Budapest, Bérkocsis u. 3.
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu